Дамска прическа боб: характеристики, видове, възможности

By | април 5, 2019

Боб се появи сравнително наскоро, но вече безусловно покори сърцата на милиони жени по целия свят. Може би не на холивудската красота не избягат на прическата. Наистина, той не само ефектно изглежда, но и подчертава индивидуалността на притежателя си, както и безупречен вкус.

Основни характеристики на Боб прически

Боб не се бърка с някоя друга прическа. Неговата отличителна черта е лесно разпознаваем силует Боб (фасул). Има мнение, че благодарение на тази прическа прилика е получил името си. Въпреки това, много от съвременните стилисти твърдят, че е на някой спекулации, а всъщност прическа е получила името си от акроним на думите „подрязан“, което означава (къса дамска прическа). Без значение колко са съществували теории за това, как се нарича тази прическа, долната граница е най-яркият, стилен и запомнящ прическа днес. Прическа боб има няколко неоспорими предимства:

    Гъвкавост. Боб изглежда напълно невероятно на всяка форма на лицето (овал, кръг, квадрат, триъгълник) и на всяка структура на косата (дебели, тънки, къдрава). Лесен за инсталиране. Прическа боб вече по своята същност е много самостоятелна и не изисква никакви допълнителни манипулации над себе си. С помощта на сешоар и кръгла четка можете да лесно да се постави тази прическа. При избора на правилната версия на тази прическа можете да подчертая си ярки черти на лицето и изглаждане на някои недостатъци във външния вид. Почти неограничени възможности за експерименти. Тази прическа предполага огромно количество от възможни тълкувания. Скучни с един вариант? Спокойно можете да опитате друга.

Разновидности на прическа боб

Както и всяка друга прическа, боб прически има няколко различни варианти.

Класически Боб

Често тази прическа може да бъде объркан с каре за сметка на плавни линии и обем на горната част на главата. Въпреки това, основната разлика от своя Кара няма пряка долния край. Класически боб предполага къси кичури в задната част на главата и повече около лицето.

Тази прическа може да добавите обем на фините коси. Освен това, добавянето на този бретон прическа — получавате ярки модерен образ. Дължина на косата в класическата интерпретация на Боб достига до ръба на лицето.

загрузка...

Асиметричен Боб

Ако ти си единственият, който винаги иска да бъде в тренд, то този вариант на прическата боб е уникален си. Основната разлика от класическия изпълнение е наличието на по-дълги кичура от едната страна. Асиметричен вариант винаги изглежда стилно и молодежно. Това е само една от тези прически, които визуално могат да ви хвърлят след няколко години (при необходимост).

Боб с елементи на каскадата

Тази прическа е по-популярно многослоен боб. И наистина, отличителна черта на тази прическа е наличието на слоеве по цялата коса. Това се постига чрез правилното калибриране. Този вариант прически за жени с угловатыми черти на лицето. Освен това, многослоен боб може да изглежда впечатляващо дори за разреждане на косата. важното е да възложи на косата на опитен образец.

Боб с бретон

В крайна сметка, бретон може да присъства в абсолютно всяка варианти на тази прическа. Отделно си заслужава да се отбележи само това, че тя може да бъде абсолютно всеки, с прави дебели, косите и степен.

Боб, на крака

Тази версия на Боб прическа създава на гърба си вид на „краката“ (като гъбичките), дължащи се на ултра-къси прически задната част на главата. Горните слоеве остават по-рано избрания от вас дължина.

Удължен Боб

Удължен боб-това е чудесен вариант за тези, които още не са готови да се оттеглят със своите дълги кичури, но не иска да върви в крак с модните тенденции. Изглежда, че този вариант на прическа е не по-малко впечатляващ.