Диагностика и лечение на рамото му-лопаточного периартроза

By | януари 7, 2019

Струва си само да повдигне ръка или да се превърне в страна – възниква силен дискомфорт. Тогава се появява болка, меки тъкани и стави се възпаляват, на рамото лопаточного периартроза прогресира и ако навреме не се започне лечение, заболяване заплашва ограничение. В ранните етапи На това често срещано заболяване, с които се сблъскват около една четвърт от мъжете и жените в света, се поддава на терапия, тъй като той се развива постепенно. Важно е да се признае синдром на замразено рамо, преди той писва да живеят и работят

Какво е рамото лопаточный периартроз

Някои функции и разпределение на дистрофические на поражение на тъканите правят това заболяване, като артрит или артроза на раменната става, но разлики все пак има. Периартроз рамо-това е възпаление на ставна капсула и сухожилията на рамото. Болестния процес засяга по-дълбоки структури на ставите и хрущялите, но с развитието на периартроз приема хронична форма със склонност към повтарящи се рецидивам възпаление на меките тъкани.

Симптоми

Характерните признаци на заболяването е дискомфорт или болка, които се появяват, когато пациентът се завърта на ръка или я повдига, завърта на рамото. След известно време се докосне до възпаление на региона и дава силен дискомфорт и болезнените усещания. При липса на периартроз лечение прогресира, намалява обхвата на движение, но симптоми плечелопаточного периартроза рамото рядко са независими. Те често съпътстват признаците на остеохондроза на шийния: виене на свят, главоболие, изтръпване на пръстите си.

Причини

За развитието на възпалителния процес, може би в друго темпо, редица фактори причинява лопатката артрит могат да бъдат много важни за избора на лечение. Професионален подход към диагностиката периартроза включва не само контрол, лабораторни тестове, на предписание и за създаване на причините, които са довели до нарушаване на подвижността на ставите. В медицината регистрирани следните честа поява на рамото му-лопаточного периартроза:

    Контузия на раменната става, причинени от прекомерно или продължително физическо натоварване в областта на рамото. Сложна структура на ставата. Шийната или областта на шията и гръдната остеохондроза. Промяна в хормоналния фон. Заболявания, причинени от нарушение на обмяната на веществата. Наличието на заболяване на черния дроб, жлъчния мехур. Тонзилит, циреи и други гнойни огнища. Продължителното излагане на стрес. Регион хипотермия раменната става.

Форма на лопатка периартроз

Има такива признаци на заболяването, като намаляване на обема или удебеляване капсула на ставата на рамото, може в различни етапи на болестта. Вашият лекар може да постави правилната диагноза и пациентът, трябва да се знае не само причините за periartroz, като предизвика появата и развитието на възпалителен процес. Има още един важен фактор, който влияе върху характера на болестта е форма на лопатка периартроз:

    основен (основни); остър; хроничен; анкилозиращ.

Диагноза

На етапа На диагностика на възпалителния процес в раменна става, не причинява трудности при лекари. Освен в медицинската история, инспекция и лабораторни тестове могат да се използват от професионалисти? Възниква болка в рамото или рязко ограничаване може на всяка възраст, и такива оплаквания от пациента може да доведе до лекар, ако подозирате, периартроз допълнително се предписва рентгенова снимка, компютърна ТОМОГРАФИЯ или ядрено-магнитен резонанс, УЛТРАЗВУК, arthrogram.

За правилната диагноза в медицината с използване на метода на диференциална диагноза. Когато лекарят се съмнява периартроз раменната става, трябва да се изключат други заболявания, например, дерматит, херпес зостер, дифузен васкулит, тромбофлебит на вени. Този списък може да бъде част от други заболявания, сред които дегенеративни промени на шийния отдел на гръбначния стълб, деформирующий остеоартрит, инфекциозен артрит. Освен това, при диагностициране на лопатката периартроз, за да се изключи извадено рамо.

загрузка...

Лечение на рамото му-лопаточного периартроза

Колкото по-рано бъде диагностициран с лента за носене през рамо артрит, толкова по-бързо ще получите адекватно лечение, което ще помогне да двигателните функции на краката и раменете. Ефективна терапия включва в себе си цялостен подход, тъй като се основава на употреба на лекарства, за определяне на раменната става, физиотерапия и масаж. Консервативно лечение периартроза рамо се прилага след премахване на болки и възпаления, лечебна гимнастика помага за възстановяване на подвижността, в редки случаи се извършва операцията.

Консервативна терапия

Болки в ставите могат да предизвикат различни причини, но докато възпалителен процес не засяга здрави стави, трябва да се започне незабавно лечение. За да се премахне болката, придружаващи лопаточного периартроза рамо, в медицинската практика, предоставени за получаване на фармацевтични препарати. Тежестта на патология, помага за намаляване на активността на аналгетици, като например фенилбутазон, Ketanov. Какви са възможностите на консервативното лечение на рамото му-лопаточного периартроза:

В нестероидни противовъзпалителни средства (Ибупрофен, Вольтарен, Диклофенак). Тази схема е ефективна при леки форми на болестта, нейната особеност е използването на кратки курсове, малък брой странични ефекти. Глюкокортикоиди (Флостерон, Дипроспан). Се прилага, когато замразени възпалението започва да се развива, докато други лекарства не се показват подходящи резултати. Лечение периартрити противовъзпалителни лекарства е представена като хормонални инжекции, които се правят директно в зоната на поражение. Се случи манипулация не трябва да има кръв, и доказателство за ефективността на стероидни медикаменти служат като показатели: изчезването на вторични симптоми, безболезнено рамото freerolls, способността да държите ръцете си на голяма надморска височина. Новокаиновая запушване. Процедурата се извършва, когато останалите методи за консервативно лечение на замразени периартроз рамо се оказа неефективно. В зоната на възпаление на раменния направи няколко снимки на новокаина, но се дава блок строго индивидуален график, цел на процедурата-да се намали степента на болката. Лимит за нормални, когато се приемат и обезболить новокаиновые блокада е разумна един до три пъти в рамките на един месец.

Физиотерапия

Дори и в ранните етапи на развитие на плешките периартроз възпалителен процес е в състояние да достави дискомфорт, така че да започне физиотерапия рано или късно така или иначе. За намаляване на болката, възстановяване на подвижността на ставите и подобряване на мускулната сила, медицинска практика, физиотерапия. Комплекс от специални упражнения за раменния артрит на раменната адаптира индивидуално, но да започне занятия, само след елиминиране на възпалителния процес.

Добавяне на физиотерапия в лопатката periartroz се счита за лазерна терапия, калолечение, иглотерапия, традиционните методи, които се препоръчват билкови чайове и компреси. Бързо оздравяване е в пряка зависимост от режима на хранене, така че менютата трябва да бъдат тези, които са направени от продукти, богати на протеини и витамини. Като превантивни дейности продължават да изпълняват физически упражнения, за да се контролира цялостното състояние на организма и да посетите лекар.

Хирургично лечение

Индикация за хирургична намеса в рамото-лопаточного периартроза периодични болка, ограничение на здравето, неефективност по-рано използваните схеми за лечение. Субакромиальной декомпресия – това е името на операцията, която помага да се избегне появата на синдрома на „замразено рамо“ или пълно ограничение на подвижността на ставите. Отстраняване на малък отломък плешките и ставните връзки, хирургът премахва причината, която води до нараняване на съседни тъкани. Операцията дава добър резултат, дори с най-бягане форми на болестта.