Ламиниране на коса: на предимствата и недостатъците, Основни характеристики, ламиниране в домашни условия (33 снимки преди и след)

By | януари 23, 2019

В днешно време има огромно разнообразие на всякакви козметични процедури. Един от най-честите в последно време е ламиниране на косата. И не е изненадващо, защото луксозни косата-това е мечтата на всяко момиче, а ламиниране на косата позволява да се постигне толкова зашеметяващ ефект. Все пак, имайте предвид, че ламиниране-това е сложна процедура. Тя може да се извършва само от квалифициран персонал с помощта на надеждни и висококачествени препарати. Тази статия ще ви разкажем за всички тънкости на процедури за ламиниране на косата, а също и ще говорим за евентуална замяна на нутряного folia за folia в домашни условия с помощта на желатин.

Какво е ламиниране на коса?

Ламиниране на коса-процедура за укрепване и подобряване на външния вид на косата, състоящо се в нанасяне върху косата на определен състав. Този състав спомага за сгъстяване на косата, като ги предпазват от вредни физически фактори (например, слънчеви лъчи, солена вода и т.н.). Затова процедурата по ламиниране толкова популярни сред жените, които планират да отидат на почивка на море. Защото останалите не искат да отделят време и сили, за полагане и грижи за косата. Ламиниране състав представлява обвивка, която не пречи на дишане на косъма, но в същото време ги защитава от вредното въздействие.

Процедурата по ламиниране

Ламиниране може да се извършва на косата, всякакви дължини и във всяко състояние. Въпреки това, най-добър ефект от процедурите видимо повредени косата. Точно на тях, ламиниране състава по-добре се пази и защитени. За много изтощена коса процедура за ламиниране трябва да прекарат известно време. Процедура в салона се състои от три основни етапа и се извършва както следва: за дълбоко почистване. Косата се измива със специален шампоан, който напълно замества всички замърсяване. Той премахва кожата и мазнините и разкрива люспи на косъма. След измиване на косата с шампоан, така че всички се усвоява много по-добре. Нанасяне на хранителна маска. Следващата стъпка коса-подхранваща маска, която подхранва косата и изпълва щети и подготвя косата за нанасяне на ламинирующего средства. Прилагането на ламинирующего средства. В третия етап на косата се нанася грим за ламиниране. Преди това трябва да се изсушават косата. След нанасяне на ламинирующего състава на коса, оставете няколко минути, след което съставът се измива, а процедурата за ламиниране завършена.

Плюсове и минуси на ламиниране на коса

Предимства ламиниране на коса включват:

загрузка...
    да започне процедура за самолечение; увеличаване на обема на косата, цвят на косата се запазва много по-дълго; защита от вредното въздействие.

Но тази процедура има си някои недостатъци:

    ламиниране-това е абсолютно безполезен за здрава коса; след ламиниране не може да се извършва боядисване; ефектът от процедурата трае в продължение на 4 седмици; ламинирани коса изисква специални грижи.

Ламиниране на коса с желатин в домашни условия

Както знаете, salonny процедурата по ламиниране на косата е доста значителна сума пари. Обаче, това може да се направи в домашни условия. Най-разпространеният начин за домашно ламиниране е желатин. За приготвяне на това средство е доста проста. И да проведе процедура за ламиниране на дома достатъчно често.

Така че, за приготвяне на домашно ламиниране дъвка ще ви трябва:

    желатин, 1 пакетче (15 грама) преварена вода, около 3 супени лъжици. л.; маска или балсам за коса; лимонов сок, 1 чаена лъжичка.

Пакетче желатин, разтворени в малък тиган, добавете вряща вода. Оставете за около 15-20 минути, за да желатин подути. След това добавете желатин, балсам или маска за коса.

Сега може да започнете процеса ламиниране. Косата ми е с обикновен шампоан и леко подсушете с кърпа. След това много бързо да я върху косата желатиновая маска и заматываем ги с фолио или пакет. Увийте косата с кърпа и се загрява ги с помощта на сешоар. Очакваме около половин час и смываем топла вода. След това opolaskivaniem косата с вода с лимонов сок (1 чаена лъжичка на литър).

Ламиниране на косата преди и след снимката по-долу.