Легло с балдахин

By | април 8, 2019

С балдахин изглежда необичайно в този уютен легло и да спи. Стилна и забележима аксесоар може да бъде използван в различни интериора, но за това е необходимо да изберете правилния вид на закрепване, цвета и състава на плата. При избора на декор трябва да се вземат предвид няколко фактора – вида на мебелите, цвета на стените, размерите на стая и функции, които ще изпълнява балдахин

Какво е входа

От древни времена хората са се опитвали да се организира място за спане и да се скрият от любопитни очи, капак от проекти, ще създадат уютна атмосфера. С тази цел, по-рано са използвали тъкани, декоративни суспендировать над леглото – балдахин. Днес този елемент на интериора се използва за създаване на уютен и отделно място за спане, и дава чувство на сигурност. Замък в текстилен интериор с помощта на специални колони, корниз или куки в тавана, стените.

Форма козирки

Модерен дизайн, легла, разделени в няколко разновидности, в зависимост от вида на закрепване. Сред тях са следните:

  Правоъгълна рамка. В основата на навес – метална конструкция на тавана, във формата на легло. Рамка се закрепва в четири подпори в ъглите на матрака. Завесите са пришити вериги или подвижни части, което помага да се „вози“ по протежение на горната част на рамката. Палатка над главата си. Готовата конструкция корниз, или кръг, разположен над леглото в центъра. Чрез стопорный елемент се разпространява в тъканите, а по краищата взе от двете страни на леглото. Оказва Царска версия легла дизайн ви позволява да създадете смели и празничен стил. Курчавая. Над таблата, на тавана се прикрепя към рамката на всяка форма – овални, правоъгълни, полукръгли. Този вариант включва използването на леки тъкани, защото в него не е предвидена поддръжка – колони или багажник. Декоративен навес. Над леглото място са разположени два пръта, паралелно или по легла. Се поставя върху кърпа, която е център между пръчки леко спада.

Легло с балдахин

Избора на текстил за спално дизайн, трябва да имате предвид интериорен стил, характер, интереси, възраст, които ще спят в една стая. За двойна модели, важно е да има издатина за определяне на хартата е надежден. Освен това, трябва да се осигури достъп до леглото и от двете страни. Едно легло, за да го направи по-лесно – нужно по-малко тъкан, и стойката може да бъде по-малко сложно.

Възрастен

Широко място за спане, където има двама души, краси мощен дизайн със стилизирана стари времена подправени или дървени подпори. За малките помещения е най-добре да изберат по-леки материи, за да не се претрупва пространството. Балдахин за легло възрастен се състои от следните видове:

  Четири правоъгълни колони, направени от същият материал като основа за на продукта – неговото логично продължение. Фиксирани горната част на правоъгълна рамка рейки. Текстилен интериор-това са четирите панела на оса, да се движат свободно по наружному периметър на рамката. За улесняване на цялостна и надеждна конструкция е възможно благодарение на използването на светли тонове тъкан. При използване на тъмен материал, може да се добави светлина – лека нощ или led лента. Следващия вариант навес подходящ за малка стая. Изкован рамка, заострена в горната част, създава тънък и елегантен геометричен дизайн. Тази форма на носещи конструкции включва използването на белия дроб невесомых тъкани, които могат да бъдат премахнати чрез използване драпа или parecida. Прост и много ефективен начин за фиксиране на панели един неподвижную релса на таблата на гърба на облегалката на леглото, а втората успоредна на полите или по-близо до центъра легла. Парче плат виси над релсите така, че краищата, висящи, като козирка.

За деца

Има много начини да мамят лист балдахин от плат. Днес можете да си купите комплект спално бельо, който включва легло с балдахин. Възможности текстил декор бебешко легло:

  Този метод е предназначен за дървена яслите с решетка, която се използва за спане на дете до 3-годишна възраст. Дизайн на притежателя, представлява проста метална скоба, състоящ се от тръба, в която на върха е приложен към обручу. Слушалката е поставена върху ръба на леглото с помощта на винтови съединения. Обръч може да се постави на крайния навес, който често е направен от фатина или органза. Получава се мек кант легла, която не се затваря напълно детето. За декориране на мебели Спалня за по-голямо дете на стената над таблата, за да закачите дървена или метална пръчка, и го хвърли през кърпа. Такива проекти трябва да бъдат добре закрепени, тъкан трябва да бъде поставен на притежателя на предварително подготвена кулиску. Можете да използвате бязь или сатен с печатни модел, така че в стаята стана по-светло и радостно.

загрузка...

За тийнейджърка

Стая за по-големите ученици е най-добре да украсят в зависимост от предпочитанията и интересите на собственика. Легло с балдахин, за момичета-това е един добър начин да направите стаята по-уютна, и да осигури висока степен на изолация по време на празниците. Лесен и удобен за използване функции:

  Boudoir принцеса. Над таблата на леглото е прикрепен малък пръстен от пластмаса, с диаметър 70-100 см знамето е правоъгълно парче плат, което отгоре се събраха и допълнения към пръстена. Пръстен, украсена с корона, за да създаде впечатление кралски разкош. Лотосов цвят. Четири метални подпори са монтирани в горната част на структурата. „Покрив“ – пръстени с четири извити дъги, които свързват центъра с поддръжка. Върху пръстена са прикрепени четири дълги панели, всеки от които е изложена на дъга, както и във връзка с предложение взе и се фиксира върху скелета. Останалата тъкан свободно да пада на пода. Оказва се, романтичен и ефектен „цвете“.

Двуетажно легло

За да направите легло с балдахин може да бъде класически вариант на мебели за сън, и съвременни модели на двуетажни. Навес често е фиксирана на втория „етаж“, защото дъното е вид ограда, но има и други варианти. За да се изгради навес по следния начин:

  На най-горния „етаж“, за да направи добавка под формата на рамката на четири крака. От всички страни, за да закачите плат и присборивать им в горната част на матрака е с летви. Ако мебели, без допълнителни елементи под формата на стъпала или масаж, кърпа, за да направите дълга, тогава част от техните функции ще бъдат на разположение за настаняване на долната част на леглото. Двуетажни легла може да бъде уютно, да смекчат строгите линии, с инсталирането на последния зимен сън скоба легло с балдахин. Титуляр може да бъдат здраво захванати от страна на „втори етаж“. Има модели, на които е закрепена метална рамка, обтянутый кърпа. Оказва се, място за спане, прилича на туристическа палатка. В уютна хижа, да спи, да почива, мълчалив брат или сестра.

Как да се направи навес със собствените си ръце

Ако спалня с балдахин – една мечта, защото не искам да се промени на място или не на средства за закупуване, може да се изгради конструкция със собствените си ръце. За направата на окачен вариант ще ви трябва:

  котва куки или халки с диаметър 6 мм – 4 бр. пластмасови тръби, с дължина 1,5 м – 2 бр.; здрав шнур за щори, ширина 2-3 см, дължина 6 м; навес тъкан (органза, тюл, сатен), широчина 150 см и дължина 8 метра.

Преди започване на работа, легло трябва да бъдат защитени от контакт с прах покрива с фолио. Ред на работа:

За да се отбележи мястото на закрепване на Куки на тавана. Нуждаете се от 4 отвора над леглото място, образуващи правоъгълник, който се намира в центъра на легла. Той трябва да бъде по-малко от дължината на леглото 1,5 м и широчина 70 см, куките са закрепени с максимална сигурност. В куки за преминаване дължина на шиш и да ги свържете в града. Дължина панти от 50 см до 1 м в зависимост от височината на тавана. Лежеше парче плат и маркирайте мястото за резби за тръби, на разстояние между анкерами (70 см) позволяват на 30-40 см декоративни отпускане на платното. Очертайте две успоредни линии и застрочить вид дантела, в която потокът, носещ в тръбата. За да се справят с ръба на плата се тълпят и застрочить. Ако сте използвайте шифон или органзу, плат може да се справя с гъста зигзагом с къс ход. Флаг присборивать за ремъци и са готови да се постави конструкция на линия на тавана. За да се направи завеса от двете страни, да похарчи плат по протежение на ръба на леглото. От всяка страна, за да се гарантира куки, за да се мотае завеси и вратовръзка задники.

Как да изберем легло с балдахин

В продажба са готови легла с балдахин, които можете да изберете за всеки интериор. За да изберете правилно, вслушайте се към следните препоръки:

  За просторна спалня може да изберете класически тип дизайн на четири подпори. Ако стаята е по-малко от 16 квадратни метра, е най-добре да закупите на легло с балдахин с малки размери, разположени на главата. Кърпа за надвес трябва да е на природна основа и не электризуются. Красив и свеж вид на дизайна с помощта на сатен, бязь, поплин. Тези материали, покрити от проекти и почти непрозрачна. Ако искате безтегловност бижута, можете да изберете органзу, шифон, тюл. Дизайнерите се опитват да отговаря на цвета на навес със сянката на завесата, за да се създаде единна композиция. На тъкани номер ще се натрупат прах, затова се измива трябва да е не по-малко от 2 пъти на месец. Навес, който е трудно да се оттегли и да е трудно да се мотае не е подходящ за хора с алергии към прах. Трябва да се обърне внимание на модели, които се продават с подвижни протези могат да бъдат отстранени, ако навес вече не е актуална.