Платформа легло

By | януари 26, 2019

Стационарната подова конструкция за сън са дошли жители на Страната на изгряващото слънце. В Япония е прието да се запази площта на пода, така че местните хора са решили да измислят легло-скривалище. Можете да скриете няколко кутии: един за предмети от бита, дрехи, спални предмети, съдове и прибори. В Русия, легло-платформа се разглежда като прогресивно нововъведение се радва на нарастваща популярност сред населението. Това е идеалното решение за студио апартаменти Студио и малка спалня

Какво е легло-платформа

Такава структура е по-различен от обичайните мебели за сън на краката си. Вилата се намира на хълм и от двете страни на матрака остава свободно пространство. Този pristupom удобно да се използва под подови тела, декорации, стайни цветя, възглавнички, книги, подноси с кафе и др. Височина легло-подиум се намира в специално направени скелета и допълнена с допълнителни елементи.

За да се гарантира използването на дървени трупи проекти, разположени на определено разстояние един от друг, които са съчетани с оглед на предполагаемото натоварване. Повърхността на модния подиум, украсени с мокет, балатум, ламинат. Има възможност да се довърши паркет борда, теракот, шперплат, дърво. Матрак понякога и допълнително оборудуется мерки, стълби и осветление.

С дневен и спален кът място на върха

Традиционен матрак на подиума-това е структура, повдигнати над пода на посочения при планирането на сумата. Този вариант е удобен факта, че освен за спане легла вътре панел свободно пространство за местоположението на секции за съхранение на различни предмети от бита. В основата на платформата под матрака се използва рамка от дървени греди или метални профили.

Прибиращ се

Подиум за легло на колелца представлява куха във вътрешността на конструкцията, височина, така че под него е свободно и излезе в полето. Рамка легло на колела, с цел да му е лесно отстраняване и слайдове. Маневриране платформа под матрака предоставя възможност да спестите ценно метър жилищна площ, или да се определи лошо оформление.

С чекмеджета

Функционална легло на модния подиум с чекмеджета, благодарение просторна и вместительной ниша, може да се замени скрин или шкаф. Система за съхранение на такъв формат помага да се разтовари на място от голям мебел за съхранение на вещите. Легла с прегради могат да бъдат с чекмеджета с различни размери и капацитет, с „сгъваем пол“.

загрузка...

Легло-платформа в интериора

Място за спане на възвишението са в състояние визуално промените размера и формата на пространството, реорганизация на пространството, за да действа като елемент shirousagi или служат за връхната точка на интериора. Версия на писта конструкции много. Те се различават по форма, дизайн, размери, материали и обшивки, както и други функционални съставки.

Достойнство на модните подиуми е, че те могат да представляват цяла система от различни компоненти. Място за спане и може да бъдат комбинирани с кът за работа, обучение или за почивка места. Панел за легло с сгъваемо легло, се допълва понякога чай, висящи столове или табуретки за четене. Елементи на платформата, за да ви позволи да покрие комуникация.

Легло с подиумом-това е много функционално устройство, което се използва за сън, за съхранение на домакински дреболии, така и като цяло за икономия и рационално използване на жилищната площ. Това е абсолютно сигурно – можете да не се притеснявате, когато на това легло ще скочи деца. Независимо от дизайна на разнообразни, височина на модния подиум варира от 20 до 50 виж Има три типа на ПИСТАТА легла:

    класическа поставка под матрака, който е фиксиран дървена рамка с капак; по-добро място за спане, пътуване по релси; практичен вариант панел-легло, когато вътрешна рамка снабдена с чекмеджета.

Има и класификации, в които участват представители на отделите платформи спи на декоративни, технически и комбинирани. Декорация на елементи, скеле под матрака, за да се реши задачата зониране и акцент в интериора, да се определи неудобната геометрията на помещението. Подиума се използват за технически цели, – това е мулти-система за съхранение на предмети от бита или помагат за скриване на комуникация в стаята.

Комбинация от подиумные проекти предполагат използването отгоре под легло, отдолу под чекмеджета за сгъване на спално бельо. Има още един вариант – на повърхността на модния подиум действа като „секс“, детска площадка, съблекалня, кухненски офис и т.н. В този случай выкатной легла, въпреки че отстрани на проекти могат да бъдат предвидени прибиращи модули за домакински уреди.

Как да се направи на подиума под леглото със собствените си ръце

На мебелния пазар много готови подиум легла, но в основата си, тези легла се произвеждат по индивидуален скица. Това е свързано не само с естетическите предпочитания на клиента, но и с особеностите на жилищна площ. Бъдещето на платформа, легло се вписва идеално в интериора, трябва да се създаде проект и обмислят всички подробности. Параметри, които трябва да знаете за рисуване:

    висок рамка на легло с матрак, а фактът на ниво тавани: ако те са под 2,5 m не се препоръчва да се направи на подиума с „пълнеж“; размер на колелата трябва да се вземат предвид, за да се работи с выкатной легло, разтегателен модул с двойно легло трябва да бъде лек, за да отидете в ниша на модния подиум, дори с разобранной леглото; дебелина пиломатериала, кожа и други материали за изграждане на основата под матрака; ширина на платформата под матрака, която зависи от размера на леглото; предполага се, че натоварването на рамката в стандартна настройка; местоположението на радиатора, затворете го напълно, не се препоръчва; разстоянието за да отворите прозореца.

Необходими материали

Първоначално подиум легла избраните блокове, които представляват дълги правоъгълни конструкции, разделени с прегради. Капитанът на блокове се осъществява с помощта на штырей 8 мм, всички детайли промазываются лепило и свиват струбцинами. За фиксиране на подпори, върху горния панел на централния блок нарязани ваканция. Като допълнително закрепване се използват малки клинове, които привинчиваются до ъгъла на вътрешната част. Изграждане на подиум за да подготви следните материали:

    втулка за страничните лайсни; поддържащи пръти за матрак; макулатурный картон за вътрешните елементи на рамката; поперечина задната и страничната част (8 парчета); страничното част за монтаж на централна единица (4 бр.); панел за монтаж на централна единица (2 бр.); подробности за странично на блока и обратно; шперплат върху шасито за чекмеджета; плака чекмеджета (2 в задната част и 4 на страничните стени); дъска за фасадата чекмеджета, облегалката рамка, детайлите на таблото, горната ламели от дъски.

Чертеж дизайн

Компетентно подготвено легло Проектът „Подиума“ гарантира качество на изработката, естетичен вид и надеждност в експлоатацията. Ако имате опит мебельщика, може да се направи изчисления на подиума себе си. Тези, които не притежават умения в проектирането и сглобяването на мебели, оставени за създаване на тираж, за специалисти. При изчисленията трябва да се отбележи, че натискът върху пода, не трябва да надвишава 300-700 м2. Този член се основава на скица на модния подиум с размери:

    главата и външната част на гърба; странични част на гърба; на вътрешните панели на гърба; на далечната стена; страничните стени; външна част на страничните блокове; на страничните участъци на горната страна; вътрешна страна на панелите; подпори в средната част; фрагмент от задната страна; външни апликации кутии; средна напречната летва сечения; елементи на средата на рамката; от двете страни за определяне на матрака и други параметри.

Инструменти

Стационарната структура на подиума със спално място по-горе, можете да направите със собствените си ръце, Ако имате минимални умения за работа с дърво. Като на подиум с плъзгащо се легло, сглобяване на тази легла по-добре да се повери на професионалисти. Ако имате желание и възможност да се изгради тази платформа под матрака, тогава трябва да се направи крепежни материали (самонарезни, дюбеля, самонарезни, ъгли) и необходими инструменти:

    за рулетка; нивото на сградата; линия; майчинство; молив; отвертка; чук; пистолет винт; лобзик; тренировка; строителен телбод (за определяне на килима).

Платформа-легло в детска градина

За да направи леглото си на модния подиум, за детето, трябва да се направи измервания и извършва необходимите изчисления за оразмеряване на всички елементи на рамката. Дизайн на щандове дължина ширина на жилищното пространство, където планирате да инсталирате на модния подиум. По-нататъшните изчисления са представени с помощта на детския матрак с ширина 1,5 м и дължина 2 метра. За да направите бебешко легло на модния подиум с три плъзгащи се секции, следвайте инструкциите по-долу. Снимки ще ви помогне в изпълнението на проекта.

Последователност на инсталиране на основния дизайн на модния подиум:

За да изгради схема, показваща местоположението на главата и модули за сгъваем детски аксесоари, играчки, спално бельо. Кутии с дължина от 60 см и ширина 47,5 см, шперплат, под тях трябва да бъдат с дебелина 12 мм. изграждане на легло панел с инсталиране на референтна рамка и рамка. По повод на изпълнение вие трябва да използвате греди със сечение 5 х 10 см, за да витлото размер на 1,25 х 1,8 м, в дъното на подиума, за да вземете шперплат с дебелина 17 мм размер на рамката готов, ще 2,16 х 1.89 м. се Изчисли стойността на площ за подреждане на матрака, той трябва от размерите на фундаментите, за да вземе ширина на лъча. Дължината се увеличи с 12 см припуска (8 см – ширина на гредата, 4 см – дебелина на пяна назад). За намаляване на дървен материал лобзик на 4 равни части по дължина на рамката, на друг 4 филийки 2.06 м и 2 косене 1.89 м. последните две се намират от двете страни на долната част на рамката, както и на други сегменти на дървен материал в крайния основа. Също отреже горната част на рамката на модния подиум. Нарежете раздели: хоризонтално 12, вертикални – 16 бр. Пробиват дупки в неравномерно барове и обрат в тях самонарезни, за да се избегне напукване на дървото. Свали цокли по периметъра на площадката на бъдещата конструкция на писта, след това винтовете за закрепване на дъски до основата на пол. След това трябва да се вертикално закрепване на къси парчета дъски, които ще подкрепят проекта. За да се осигури допълнителна стабилност на конструкцията са необходими, за да завърже краищата на долната решетка, за да ги раскусил, като канали, и да направи турникет. Инсталиране на вертикални пръти на всеки 30-40 см, за да се предотврати огъване на модния подиум, защото сегменти на височина 5 см по-малко от разходите за развитие на чертежа. На платформата под матрака започна да скърцат в центъра на рамката на панела трябва да прикачите вертикални греди. За да се присъедините към опорна конструкция от напречни конструктивни елементи от дърво. Заключване на дюбеля в светлина близо до стената.

Производство и монтаж на кутии за съхранение:

Монтаж на выкатных секции. Дължина на кутията трябва да бъде до 60 см, тогава те не ще заема цялото вътрешно пространство. Всяка телескопична конструкция от четирите дървени дъски и дъна. Те трябва да бъдат свързани помежду си с винтове, и допълнително укрепване, за да винт винтове. За да направите маркиране на местоположението на вътрешни водачи на выкатных секции и замъка мебелни колела. Инсталиране на чекмеджета в модния подиум и да се побере всички детайли съгласно рисунката.

Степен на завършеност:

За ламиниране на ПДЧ с акрилен грунд, за да нанесете няколко слоя (най-малко две). Терен progruntovali повърхността на модния подиум. Парцел за 2 слоя полиуретанова лак, редуващи се процеса на полиране. Цвят за покриване на по-добре да изберете пастелни нюанси. Первази за скриване на фуги дизайн на модния подиум и пол.

Украса панел на леглото Таблата, което може да направите по своему. Ще трябва да нарежете лист шперплат, за укрепване на пяна и здраво горната декоративна тъкан, за да съвпада с цвета на покритието на модния подиум или интериора на дома. Като функционална украса на апартамента е готов, може да бъде поставен върху подиум основа на матрака и да спи, докато се наслаждавате на добър почивка на стабилна повърхност.