Топ 10 вида цветя, които по-дълго стоят във ваза!

By | февруари 8, 2019

Най-дълго във вазата тези цветя, които ще обръщаме подобаващо внимание и грижи. Разбира се, има и по-издръжливи растения, които без усилие дълго ще ви зарадва със своята красота, но най-цветя все още трябва да се обърне внимание на тях, за да са доволни от вас колкото е възможно повече. В тази статия ще ви разкажем за най-непретенциозни цветя, които ще бъдат много дълго време стоят във ваза, а след това ще ви разкажем, как да ги направят за вас.

Класация на най-непретенциозни цветове

9. Отваря ни класация на най-устойчиви цветя — рози.

Може би си мислите, че стана — дори и най-капризни в това отношение. Да, това е така. Те се нуждаят от определени условия, но все още зависи от мястото, където те са били взети. Рози, отгледани ще ви зарадва не само цъфтят дълго и не изсъхват, но приятен деликатен аромат, който не получи еквадорски рози. Средната руска сортове започват да избледняват след 5-7 дни. Някои видове еквадорски рози в племенни особености може да стои до 2 седмици, но това са много редки случаи.

8. На осмо място в нашата класация — нарциси и хортензия.

Тези красиви цветя, ще ви моля, без признаци на стареене в продължение на 7-8 дни.

7. На седмо място е Гербер.

Те могат също така Ви моля за около седмица, но поради особеностите на структурата на техните стъбла, те трябва да бъдат добре подготвени цветар.

загрузка...

6. Божури, Альстромерия, лилии, лалета и маргаритки заемат шесто място.

Със своята красота, вие ще се наслаждавате в продължение на повече от 10 дни.

5. В средата на класация по право е букет от ирис.

Средно, един Ирис цвете живее в рамките на един ден, обаче, поради факта, че на стеблото в нея има много цветя — те непрекъснато се развиват, защото именно този букет ще ви моля от 8 до 10 дни.

4. На четвърто място са астри, зюмбюл, фрезия, Кала, Gippeastrum.

Красотата им ще ви моля за две седмици. Въпреки това, следва да се отбележи, че трябва постоянно да следят листа и време, за да отсече изсъхнали.

3. Бронзови призерами класация са орхидеи.

Някои подвидове са в състояние да запазят свежестта и красотата на до 2,5 седмици.

2. Сребърни призерами стомана розово.

Те наистина може да се счита за един от най-устойчиви цветове. Особеното при тях е, че те не са съседни с други цветове. Единственият букет карамфили ще престои в продължение на 3 седмици без видими признаци на загниване.

1. Ами, на първо място-хризантема.

Наистина, хризантеми се смятат за най-устойчиви и непретенциозни цветя. Букет от хризантеми ще стои не по-малко от 30 дни (при условие, че цветята са свежи и правилно обработени, разбира се). Освен това, не забравяйте ежедневно смяна на водата, хризантеми, като чиста вода.