Трябва ли да изключите зарядното устройство от контакта? Помислете за 3 основни митове за това

By | февруари 8, 2019

Вероятно всеки от нас поне веднъж съм се замислял за това, за да извади от гнездото на зарядното устройство. Защото понякога е толкова неприятно. И всяка вечер аз трябва да се постави телефон, таблет или лаптоп за зареждане. Има три основни вземания в полза на изключите зарядното устройство от мрежата. Нека подробно разгледаме всяко едно от тези твърдения.

1. Да оставите зарядното устройство в контакт, е безопасна

Много хора твърдят, че оставят зарядно устройство в комплекта, е строго забранено. Твърди, че дължи на удари тя може да взриви и да предизвика пожар. Всъщност, високо качество на зарядното устройство са проектирани и сглобени така, че да се изключат всички възможни колебания и промени в напрежение. Тя е добър фитил и по определен начин не е в състояние да се взривят.

Но не трябва да забравяме, че в момента има огромен брой евтини китайски аналози. Цената на тези устройства значително по-ниска, но и качеството на материалите, от които те са произведени, оставя много да се желае.

Опитайте се да направим един малък експеримент. Включете зарядното устройство в контакта и оставете за 15-20 минути. Нека да видим горещо. Ако отговорът е да, тогава зарядното устройство е повреден, или дефектни материали. Тази такса е още по-добре изключване от мрежата.

Освен това, по време на буря е по-добре извадете зарядното устройство. Но също толкова вероятно светкавица удря в телевизор, хладилник или перална машина.

загрузка...

2. Остави зарядно устройство консумира много енергия

Наскоро инженерите на една от най-известните компютърни портал реши да извърши необичаен експеримент, за да разберете дали не сте изключили от мрежата, зарядни устройства консумират много електроенергия и може да доведе до сериозни сметки за ток. Ето това, което те са измислили. Той се появява, за да се определи поне някои отклонения от 0 на домакините отчитане на електроенергия, те трябва да включва в мрежата едновременно на 7 различни устройства. И след това, това отклонение е толкова незначително, че изчисления за година непрекъсната работа на количеството потребена електроенергия е не повече от 2,5 kv/чаена т.е. на година се плаща само за 10 рубли. Но ако сте включили в същото време 7 устройства. Така че се притеснявате за своя чантата явно не си струва.

3. Не е от зарядното устройство е лесно да се нарани

В съвременните зарядни устройства срок за услугата е от 50 до 100 хиляди часа, което е приблизително 6 и 11 години. Но и това, въпреки факта, че непрекъснато ще зареждате им телефон. всъщност достатъчно дълъг период от време. Този ресурс некоим начин не зависи от мрежата за зареждане на непрекъснато или периодично вытаскиваешь.

Освен това, напротив, постоянно включване и изключване на зарядното устройство от мрежата води до значителни промени в работния режим, който ще позволи намаляване на срока на експлоатация на продукта.

Така че да оставят зарядно устройство, свързано или не се оставят, за решаване само от вас. И това зависи само от вашия комфорт и качеството на зарядно устройство.

И накрая, кратко и информативно видео за това дали си струва изключване на съединителя или не.